Nyeste kommentarer

07.10 | 07:01

Hej, Vi er et par, der endelig har fået hjem, med have og plads til en dejlig...

25.09 | 09:47

Hej Jeg er interreseret i at køb en tævehvalp og kan se at i forventer et k...

24.07 | 12:03

Hej Jeg er interreseret i en tævehvalp og jeg kan se at i firventer et kuld i...

22.04 | 09:38

Hej Hej Min familie og jeg har i en del tid gerne ville have en toller og ...

Hvad ska jeg sidde her for.....tja FLOT er jeg jo !!

Årets gang for Bella,Rafiki og Cera

Efteråret 2009

Nu da den søde juletid snart nærmer sig, vil vi alle her fra Hjeds ønske Jer alle en rigtig glædelig jul samt et godt nytår, og tak fordi I kigger ind og holder øje med hvad vi får tiden til at gå med.🙂 Og ja der kommer forhåbentlig snart nye billeder af VORES 3 VIDUNDERLIGE TOLLERE.

15. december

Der er ikke sket så meget på det sidste, Janni læser på livet løs og kan heldigvis snart holde juleferie. Så skal der hygges med vovserne. Forhåbentlig går "hælsporen", som hun døjer med, snart i sig selv igen....men træningen med Bella har været indstillet 1½ måned og der startes først op igen midt januar.

Rafiki fik en flot 4. plads i DCH-programmet og skal videre i klasse C til januar. Cera starer samme dag op på hvalpe-holdet, så det bliver nogle trætte hunde der kommer hjem fra Nibe 2 weekend i januar.

7. december

Ja og så har vi jo desværre været ude for et uheld med Cera 🤔....

I bare iver om at komme først da døren gik her til aften, kom Cera ind under en af de store hunde og blev trådt på  bagbenet, vi var ved dyrlægen tirsdag morgen, og HELDIGVIS kunne han ikke mærke/finde noget brud, men da Cera ikke ville støtte på poten mente han at det må være slaget...heller ikke sjovt for en 10 kg hvalp at blive trådt på af en 25 kg hanhund....så det er sikkert en form for blå mærke der plager hende. Så de sidste par dage har hun været på smertestillende piller og nu går det fint igen PYHA 🙂,man får det rigtig trælst og en masse bekymringer når sådan noget sker. 


12. november

Der er ikke så meget nyt under solen.....nu skinner den jo heller ik for tiden, men Rafiki træner ubønhørligt videre og skal til prøve d. 21. november. Cera er begyndt på hvalpeholdet, men går først rigtig igang til januar hvor det nye hold starter op, så bliver hun ikke kanøflet af de ½ - 1 årige hvalpe....for hun kan godt være en smule næsvis og så sætter de større hvalpe hende på plads....og det på en ret hårdhændet måde. Bella er begyndt at vise Cera hvor skabet skal stå.....Bella er bestemt førehunden i flokken...nu får vi se om det holder 🙃 
Rafiki er én stor legeonkel for Cera og de to hygger sig gevaldigt....de er lige frække og balladeagtige, så der er fuld fart på i det bette hjem. Cera er nu blevet DKK hund, så nu skal vi snart til at træne i udstillingsmomenter så hun forhåbentlig kan komme med til verdensudstillingen i juni næste år....da kommer nemlig både far Nalle og søskende til Danmark for at deltage, så vi håber det kan planlægges sådan at vi også kan komme med....eller ihvertfald én af os. Nu får vi se hvor meget studierne kommer til at opsluge Janni og hendes tid....meeen én enkelt dag kan hun vist godt tage ud af kalenderen. Så måske vi ses i Herning i juni 2010.


7. November

Nu gik alt lige så godt....mor hygger sig med studiet og har haft det så nogenlunde de sidste par dage, og havde glædet sig sådan til idag...hvor hun og Bella skulle ha' været til lokalkonkurrence i Års. Men den betændelse mor har i senerne i foden er blevet værre, så fredag nat måtte foden pakkes ind i en varm kornpude, for at tage de værste smerter og her til morgen kunne mor slet ikke støtte på foden....ØV ØV !! men vi må prøve igen en anden dag. Vi kan mærke på Bella at hun er i træningsunderskud og Poul forsøger ihærdigt at træne med alle 3 hunde. Men Bella er jo en speciel hund der skal trænes på en meget stille og rolig måde. Og det er ikke nemt når man er vant til at træne en "damp-hund" og en hund med et MEGA ego.....og selv er en mand der gerne vil fremad i højt tempo. Der ligner Poul, Rafiki & Cera virkelig hinanden🙂


Oktober.

27. oktober
Rafiki leger stadig legeonkel og Bella er så småt begyndt at acceptere Cera i kurven, dog kan hun lige dy sig for at ligge der når natten falder på....så er det min min min synes Bella at mene.
Idag har Cera været hos dyrlægen....sikke en bette blegfiset én sagde dyrlægen..... hehe ja hun er ikke så mørk som de 2 voksne, men det kommer nok når hun begynder at få lidt gulerødder 🤔 Vægten har nu sneget sig op på 6.3 kg....ikke meget men så kan hun jo ox lege baby lidt endnu, hun er blevet laaaaaaang så det der med baby holder nok ikke længe, men der bliver hygget igennem i sofaen om aftenen....det gir sådan et godt forhold til hinanden. Selvom far siger NEJ ja så kan hun alligevel sno han om "halen" tihi🙃


24. oktober

Idag har vi været på dyreklinik i Aalborg for at få øjenlyst Bella...og ja der var jo ikke noget at komme efter- "UA" 😀, og hun tog det bare stille og roligt..Nu mangler bare DNA testen🙂 Cera var også med på udflugt...og det tog hun ganske stille og roligt, så nu er hun i træning, for på tirsdag skal Cera til dyrlægen og ha' sin vaccination, og så skal vi have en samtale med dyrlægen om vi stadig skal vente nogle måneder inden Rafiki skal ha' genfotograferet hofterne. Rafiki "vralter" ikke så meget mere med bagkroppen....men man må jo hellere lade experterne komme med en udmelding.

23. oktober

Det er hårdt at komme tilbage på skolebænken, men jeg er virkelig motiveret for det så skal det nok gå. Så for tiden er det Poul der står for det meste herhjemme, hvilket har resulteret i en del dage med rugbrødsmadder til aften....men vi skal bare ind i en ordentlig rytme så kører det på skinner.
Min daglige træning med Bella er forkortet til meget små seancer, men det lader til at hun nyder det trods alt. Cera er så godt som "tør" om natten nu....og selvfølgelig ellevild når vi kommer hjem.....det er de 2 store også så det er godt at få rørt sig efter en lang skoledag.....HA HA skrev jeg lang....det er rent luxus.....fra 9 - 14 hver dag, selvfølgelig er der lektier men de ordnes endnu inden Poul og Niclas kommer hjem, samt før og efter aftensmaden. Så opdateringer på denne side kan måske godt være lidt langsigtede men vi forsøger at nå det hele...🙂


14. oktober

GI'MIG ET DØGN PÅ 30 TIMER.
for 7 Søren da også..JUBI !!!🙃...er optaget på uddannelse og skal starte d. 19 oktober.....VILDT og HÅRDT bliver de næste 56 uger med pædagogik, psykologi, samfundsfag, engelsk, dansk, kost og motion men IHHH hvor jeg glæder mig til alt det nye der skal til at begynde nu.

Ellers går dagene med træning i små seancer, hygge og afslapning....der er desværre ikke blevet tid til efterårsferie denne gang, men lidt tidligere fri og det samt det vidunderlige vejr benyttes til lange traveture, gemmeleg og rundering.

12. oktober
HURRA !! Rafiki bliver 2 år idag
Vores dejlige dreng har det rigtig skønt sammen med Bella og Cera...han er blevet mere tålmodig med den bette, og begyndt
at lege rigtig med hende, så kan han jo også få lov til at være "lidt ½-stor hvalp endnu".🙃 
Når far kommer hjem idag skal de en tur i skoven og træne, fri for "tøserne"....og bare nyde hinanden.....og mon så ikke mor har et eller andet lækkert når de vender næsen hjemad igen. 

        


7. oktober

I søndags var vi i DCH med alle 3 hunde....Nibe havde 25 års jubilæum, hvilket blev fejret med en omgang lineføring til alle hunde der var mødt op....Niclas havde lidt problemer med at få Cera til at følge trop....linen er jo enormt spændende og gnaske i...det endte også med at Niclas overtog Bella og mor måtte løfte Cera da hun blev træt på den lange vandretur. 🙃 hun er en lidt sjov én.....hunde i andre farver end rød får et par bjæf med i farten...og hvis de vender sig om og kigger på hende søger hun tryghed under Bella eller Rafiki.

Rafiki en smule træt af hendes biden i de ædlere dele og sætter hende på plads...og så må hun IKKE ligge i hans seng. Nærmer hun sig knurre han og så fortrækker hun.

Bella har acceptere hende fuldt ud....dog skal hun ikke nærme sig sengen i stuen....det er og blir Bella's...der har Rafiki heller ingen adgang.

Når vi er ude ja så må jeg sige at Cera er fænomenal....hun kan sagtens følge trit med de 2 store....dog ikke så længe som dem med det har overrasket os at hun er så hurtig.

Der bliver stadig tisset lidt på gulvet....men der er tørt om morgenen når vi står op....og pøller foregår kun udenfor nu.
Når vi går til ro om aftenen hører  vi hende heller ik mere.. hun har fundet ud af de forskellige ritualer der er hver aften inden sengetid og ved godt hvor hun skal hen....det er nu dejligt med sådan en fremmelig og lærenem hvalp.

DCH træningen for Bella & Rafiki kører stadig derudaf.....
Bella er lidt umulig her efter løbetiden...men det er også 3 uger hun ikke har set dem alle sammen, så der skulle lige domineres og leges igennem...mon ikke det går bedre på lørdag🤔

Rafiki stresser stadig en smule, især når tæverne kommer, der er blevet talt lidt om at lave et rent han-hunde hold, men hva hjælper det....når der er konkurrencer er der jo tæver på banen og så er man jo lige vidt....tror bare Rafiki skal blive lidt mere "voksen".....for vi kan da mærke STOR forskel på hans opførsel fra Bella's sidste løbetid og så til den hun lige har overstået.....så giv tid....så lykkes det lige pludselig én dag.

3. oktober

Endelig.....endelig....Nu er Niclas's tålmodighed også ved at være opbrugt....igår fredag d. 2 oktober, på Bella's fødselsdag sorry mors pige lover at gøre det godt igen, drog vi igen mod øst.

Og her er hun så......en dejlig hund af det fineste Canadiske guld🙂 Cera er hendes navn, navnet er valgt fordi Niclas i hele hans liv har været vild med tegneserien
 "Landet for længe siden", hun er vores 3. hund og opkaldet efter den  planteædende dinosaur triceratops.
Hun har taget alle med storm, både Rafiki, Bella, Maxi og Mini har alle budt hende velkommen i vores hjem.....tror kattene endelig får lidt oprejsning nu de begge er større end Cera....altså endnu.
Cera har haft en stille nat, var først klar til ballade lidt i 8, hun følger os hvor vi står og går, så man skal lige vende sig til at ha' en hvalp påklistret fødderne....for der er godt nok gang i hende. Selvom hun aldrig har gået i line så er hun blevet rigtig dygtig til at acceptere at der er en der holder fast i hende i den der pink snor der følger efter når der er luftetid. Ellers er formiddagen blevet brugt på mad, vand, luftning, leg, hygge nussen og masser af hvile.

2. oktober

HURRA......Idag er det Bella's 2 års fødselsdag...jeg lover dig en rigtig dejlig træningstur imorgen...du må nøjes med hundepasser Janne idag.....for vi er jo afsted på vores lille rejse idag.

September.

21. september

Janni har den senere tid skrantet et del med influenza, astmaanfald, og haft det rigtig "TRÆLST", siden har Niclas også været turen igennem, så kræfterne er en smule slidte for tiden, men der trænes stadig på livet løs. Især Rafiki der snart skal til opryknings-prøve. Bella er lige nu midt i løbetiden og hvor er hun dog bare træls, det er første gang vi har oplevet hende så stædig og strid..., men det går jo forhåbentlig over igen..... og hun bliver sig selv........imens er Rafiki nu igang med
"ulve-hyle-dagene" som Niclas kalder dem, de dage hvor man ligeså godt kunne snakke til en dør.....godt det er overstået midt i næste uge. Har jo endnu en rejse at gøre i næste uge, først i oktober....men mere om det når vi er vel hjemme igen....men I kan godt glæde Jer....for det gør vi😀


15. - 19. september....endnu mere sygdom i familien
16. september........
Jubi GUL !!.....yes !!😀 Det er Niclas glad for....ja det er vi andre skam også....så er der 🙃bare ventetiden tilbage


8. - 13. september....nedlagt pga. sygdom.


4. september

Så er der afgang til vores broderland Sverige, vi tar en bette svip-tur over og besøger Maria og alle hendes dejlige hunde...
lidt spændte er vi men glæder os samtidig til at møde dem alle. Det var en rigtig dejlig dag, som bød på mange oplevelser både med store og små hunde....og hvor er det bare dejligt at se ens søn være så rolig og fattet iblandt så mange hunde...og ja også omvendt at se hundene bare tage imod ham og nyde hans selskab. Tusind tak for en dejlig modtagelse til Maria...og vi ses jo snart igen.
Efter vores besøg i Sverige smuttede vi en tur til KBH og besøgte familie og venner...det er nu dejligt at man sådan kan gøre holdt på hjemvejen, få noget dejligt mad, en seng at hvile i og endnu flere oplevelser både for børn og voksne. Lørdag meget sent på aftenen var vi hjemme igen...og  søndag slappede vi bare totalt af.....og dog, vi var en tur på havnen for at fremvise båden til 2 familier denne gang...og JUBI nu er den solgt, så nu skal hundene kun være campingsferiehunde...det blev for meget for Rafiki at sejle....bare det at vi kører forbi en sø kan få ham op i et gear hvor vi andre ikke kan følge med, så prøv lige at gætte hvordan det har været at ha' ham med på fjorden...jagtprøven eller for den sags skyld tollerbrugsprøven klarer han aldrig....derimod Bella er da ivrig efter en tur i bølgen blå, men hun kan styres og piber kun en bette smule.

August

August.

30. August

Sidste uge var træningen afblæst pga. sygdom, Janni havde lagt sig med  40.5 i feber og det kunne mærkes på Bella hele ugen, at der ikke er blevet trænet så meget og intenst som der plejer....for selvom jeg (Poul) er fører på Rafiki, JA  så gør vi det ikke ens og mine komandorer er bestemt ikke de samme som Janni bruger til Bella...da hun jo er en hund der let "kryber" hvis stemmen hæves for meget....så det er mest gået op i leg indtil Janni igen var på benene i torsdags, men så har de til gengæld også taget revance. Ellers går tiden med at få lavet hunde / løbegårdene klar....og gøre hus & have klar til Jannis "runde dag" på mandag.( 40 for de uvidende)...men kære venner - bekendte og familie....hehe....vi er ikke hjemme, vi drager en tur først til Sverige, derefter en tur til KBH for at besøge familie....men hun kan sikkert træffes pr. sms tihi hvis nogen sku få lyst...🤔
 
11. August

Gode nyheder fra dem på den anden side af sundet....dejligt 😀 JUBI !!


3. August

Så er mor igang igen, resten af familien slapper af til 12 august hvor skolen og Rafiki igen starter.Bella's træningen i DCH er begyndt idag, det var med en vis skepsis vi tog til træning...for før sommerferien var vi ialt 42 på trænings-holdet, og det var der INGEN der fik noget ud af, også selvom der var 3 trænere.
Men heldigvis er der mange der har meldt fra så nu er vi kun 19 stk tilbage....dejligt !! Så nu er det ligefrem intensiv træning, og det kan mærkes på Bella....der skal ikke meget til før øjnene begynder at vise stress og opgearing...og ja så trækker vi os lidt ud, leger og får tankerne på andre ting bare et par minutter og så er hun klar igen. Vi terper for tiden lineføring og kontakt, sit, dæk og stå.....og så lige en gang lineføring og kontakt igen. det lyder måske kedeligt men det er utroligt som ens hund gir igen, bare ved at kigge op på én og spørge hva så er du klar igen...for det er jeg 🙂 
Jeg må sige at for ½ år siden troede jeg ALDRIG jeg ville få Bella bare lidt tæt på en LP 1...men det er ved at være der, pånær springet ...meeeeeen det bliver først næste år hvis vi ikke holder os til DCH-prøverne...nu får vi se, alt kan ske i denne verden, det er bare at give sig i kast med det. For Bella's potentiale er indenfor jagt og det er med at udnytte siger vores træner.

Juli

Juli.........SOMMERFERIE.

Så er vi hjemvendt fra ferie igen, turen er i år gået til det midt jyske..nærmere betegnet Hjarbæk Fjord. Fjorden blev flittigt brugt af begge hunde, for der var MEGA varmt mens vi var der. De dage der var varmest besøgte vi kalkminerne, hvilket især Rafiki og begge drenge syntes var ret underholdende.
Turen blev også brugt til at øve vandpost med Bella....hvilket ikke gik så godt som når vi øver i vores egen sø som vi kalder den (Øster Hornum), men der plejer jo heller ikke at være badegæster når vi træner.

Næste tur gik til Saltum Strand...her stod den på råhygge og TOTAL afslapning. Det er ikke altid noget der passer Rafiki, men til sidst var han også helt afslappet,  og nej hvor vi nød ham sådan...måske han er ved at blive bare en lille smule voksen. 

Juni 2009

Hmm hende mor Sida er nu en flot dame...men jeg er nu ligeså pæn

SOMMERFERIE !!

Nu her i slutningen af juni og hele juli er træningen indstillet i DCH, med der bliver stadig flittigt øvet hjemme i haven i kontakt og rundering. Bella er virkelig blevet go' til at forstå Janni og er ved at fatte at når hun ska blive på plads og mor går fra hende JA så sker der altså ikke noget ved det....moar ska nok vende tilbage igen...Bella er blevet radmager efter pelsen er tabt....ja hun ser næsten syg ud, men det klær hende at være komet af med underuld og løse hår. Rafiki var til vejetjek og det se helt fint ud igen...han har ligefrem fået bryst og er blevet en utrolig flot hund (billeder følger)  Ferien skal bruges til afslapning og nye tricks, og ja så skal campingvognen også luftes en smule både i Danmark og måske Sverige....nu da Norge glippede....Men mere om det siden hen.

13. juni

Rafiki gennemførte DCH-programmet  og endda rigtig flot, en go' 4. plads blev det til...og det med 5 oversiddere der har været igennem programmet 2 gange, så det var en stolt Rafiki & far der vendte hjem lørdag eftermiddag.


Uge 24
8 - 12 juni

Der trænes flittigt til prøven i DCH på lørdag...og føj hvor skal vi tidligt op, men mere om det når vi når til lørdag.

6. juni

Idag var vi til hvalpe-træf hos Rafiki's opdrætter. Selvom mor havde mange smerter tog vi alle afsted. Der blev brummet en del blandt de 3 drenge( Genie, Aladin og Rafiki) der var mødt op....men de kom meget godt ud af det med hinanden trods alt....sjovt nok var det de 3 drenge der ligner hinanden mest mht. stress, arbejdsiver og ja stadig en smule hvalpeagtigt opførsel....Nu dejligt at de stadig er sådan.

Maj 2009

30. Maj

Godt den dag er overstået, LP/Skue i Vadum. Efter 9 andre hunde blev det endelig Rafiki's tur....Han var efterhånden blevet en smule stresset af alt den ventetid. Lineføringen blev øvet lige inden han skulle på, og han gik så flot på pladsen bagved, men da det endelig gjaldt gik han 4 m foran Poul og var MEGET MERE interesseret i alt andet. Så i stå- øvelsen strøg han direkte ud af ringen og ombor i en tæves bagende....ved springet havde Rafiki kun øjne/hsnude for den tæve så Poul valgte at stoppe øvelsen 🤨 Poul siger nu at mor skal til at gå med ham hehe for det er som om Rafiki har lidt mere respekt for den stemme 😮, så hvem ved måske vi laver hundebytte....tror det næppe men det kunne være et forsøg værd siger Poul's træner i DCH. Der er der ellers ingen problemer for Rafiki & Poul....og som prøven nærmer sig bliver jeg mere og mere sikker på at de nok skal klare det.

Bedre gik det til skuet...selvfølgelig fik begge hunde det røde bånd 🙂.....MEN at Rafiki blev BIR, og dermed slog en 1 år ældre og flot toller JA det havde vi dælme ikke regnet med. Bella blev selvfølgelig BIM så vi var rigtig stolte 😉

Og ja som forældre bliver man endnu mere stolt når ens søn går Barn & Hund og får en rigtig flot 3. plads. Flot gået Niclas....tror du bliver en rigtig go' handler med tiden....og ja din egen hund får du sikkert også én dag...

17. Maj.
 
Lidt mørke skyer er trukket ind over Hjeds ....Vi fik svar på HD / AD i onsdags.....🤨

Bella's HD svar er  A / B....og AD = 0 ,hvilket jo er oki🤩

Rafiki's HD er B / D.....og AD = 0.... det er knap så godt.....så her efter nogle dages tristhed ser vi lidt lysere på det...vi har snakket med dyrlægen....måske Rafiki "bare" skal ha' en smule styrketræning i bagpartiet, da han jo er lidt spinkel, og meget løs i bagkroppen....og så kan vi se om vi synes det hjælper og derved få lavet nye røntgenbilleder om ca. ½ års-tid.

Så nu får han lov til at gå den foreløbelige sidste LP her sidst i maj ,og ellers skal der trænes spor og lydighed i DCH-klasserne, samt svømmetræning i hunde- svømmecentret i Vodskov eller en nærliggende sø.....for kan vi hjælpe ham på den måde så er det ihvertfald et sats værd.
Når man elsker sin hund så højt er det som at blive ramt med 200 km i timen af en bil....alt har stået stille i huset de sidste par dage, men med opløftende mails, telefonsamtaler og besøg fra nær og fjern er vi kommet ovenpå igen og tar kampen op.....
For Rafiki skal IKKE fra denne jord foreløbeligt....men han skal have et dejligt hundeliv på trods af sine vanskeligheder.
Man tænker selvfølgelig bare om der er noget man har gjort forkert da han var hvalp, og mens han er vokset til....om han har skullet for mange ting på én gang og derved har været skyld i det....men de tanker har dyrlægen været med til at få slået ud af vores hoved, én så aktiv hund som Rafiki skal ha' en masse input af forskellige ting ellers bliver livet for kedeligt...og så ved man jo godt at hunde forgriber sig på inventar, sko osv. hvilket vi jo har været forskånet for. Så vi har slået os til tåls med at Rafiki har været / er en speciel hund lige fra dag ét, og det bliver han ved med at være til den dag (om meget lang tid) han tager til andre jagtmarker, som"farmor" så smukt skrev til os🙂

Hermed tak til ALLE der har støttet og bakket op med søde og kærlige tanker...vi skal nok komme videre...selvom vi nu skal én lidt anden vej.7. maj

Idag har begge hunde været hos dyrlægen og fået ordnet HD og AD....så lige nu er de lidt fortumlede....ja tænk sig Rafiki tér sig som om Bella er i løbetid....så lige nu er begge hunde i hver sit rum til total afslapning . Når man som os har en nært forhold til vores dyrlæge, så er der kommet et par gode 🙂 oplysninger, men desværre også et par lidt triste ...meeen nu venter vi på svar fra de kloge og håber på at det hele ender oki.

Nu vi var der så fik vi også lige en ny vejning....fy da 🤔 At Rafiki har tabt sig JA det vidste vi godt.....men at hans vægt ligefrem er faldet næsten 4 kg kom nu som noget af et chok....hans nye vægt er helt nede på 21,5....men selvom vi har proppet mere mad i ham de seneste måneder så vil det ikke sætte sig....så FREM MED FLØDEN.....moar....ti hi

Bella's kampvægt er også faldet....med  3 kg så nu er hun nede på 15,75...en oki vægt for hende....hun trives og er meget mere oppe på dupperne, legesyg og tændt....
Så nu er der dømt vægtkontrol på begge hunde de næste par måneder, og så må vi håbe Rafiki kan få sat tempoet en smule ned, så det hele ikke bliver løbet af med det samme.

Tja nu vi var der så fik vi også lige taget blodprøver  for rabies,  så hundene kan komme med til Norge hvis vi er så heldige at skal én tur derop sidst på året😮......hvilket vi først finder ud af senere på forsommeren 🤨

4. maj

YES...sejer....idag har Bella & Janni været til prøve i DCH Års.
De fik totalt 96 point udaf 100....så det er rigtig flot gået af dem begge..en rigti flot 3. plads udaf 46 hunde....så nu er det bare fremaf i DCH samt igang med at træne til brugsprøven hvilket vi nok starter med i Retriever klubben indenfor nærmeste fremtid.

2. maj

😀 JUBI !!! Så fik Rafiki sin Very good i hus....lørdag d. 2 maj var vi til udstilling i Aalborg. Vi indtog pladsen kl 8.30 og fik sat telt, stole og bure klar og så var det bare at vente på tur.

Rafiki blev som sædvanligt rastløs, pibende og lidt tvær over al det venten....men da han endelig skulle i ringen var han som forvandlet....rolig, afbalanceret og ivrig for at vise hvad han duede til.....og jeps 1. præmie 3. vinder....så nu han Rafiki også en rød roset med gult bånd vedhæftet....så nu da den er i hus koncentrere far og Rafiki sig mest om lydighed og spor.

Bella skulle også i ringen.....hun er mere stilfærdig i at vente på tur.....også her gik det fint....hun skulle i ringen kæmpe imod hendes egen opdrætter Anne Marie fra Shaggy Toller´s og en Tolling indians, Anne Marie løb med sejren, men Bella fik også en flot 1. præmie 2. vinder altså også en rød roset med blåt bånd vedhæftet...hun skal nok blive rigtig god med lidt øvelse...men nu går både mors og Bella's ønsker vist imod brugsprøven...meeen udstilling skal der også til af og til.

En rigtig dejlig dag for os alle....også god hundesnak med andre Toller-ejere....om vores dejlige og vidunderlige hunde 🙂


SE DE NYE BILLEDER I FOTO MARTS- MAJ 2009

April / Maj 2009

Så er der lidt nye opdateringer.....her hvor april rinder på sidste vers og vi snart tar hul på maj.

Det går stadig godt både i DCH og ved DKK for begge hunde, dog mener Rafiki's træner ved DKK at der stadig er for meget "gang i ham", til at hun tør tro på at han & Poul klarer LP 1 her sidst i maj....men det er bare at klø på, for nogle dage gør han NØJAGTIGT som der bliver sagt, og andre dage er der andet der har hans interesse såsom tæver, nogle dominerende hanhunde der irriterer ham eller børn der leger som han gerne vil lege med istedet for at koncentrere sig om programmet.

Bella skal til prøve i DCH på mandag d. 4 maj, men med hende har vi ikke de store problemer, så det skal nok gå, altså lige pånær når en hanhund kommer for tæt på hende så knurre hun og snapper fra sig...det er ikke altid let at være ombejlet.

Nu på lørdag d. 2 maj skal begge hunde til udstilling i Aalborg.. det er længe siden udstillinge-ritualet er prøvet af så de ½-lune aftener går med lidt ringtræningsøvelser, hvilket ikke er Bella's kop the, men så længe vi tror på det skal det nok gå.

På torsdag d. 7 maj skal begge hunde til dyrlægen og ha' orden på røntgen af HD og AD....så håber vi på godt resultater....hold øje med siden, for så snart resultatet foreligger af både prøver, udstillinger og HD/AD bliver der igen opdateret.

Marts / April 2009

APRIL

4 April 2009

Vi havde læst på Toller klubbens hjemmeside om intro i Tolling og Midt/Vest skulle ha' fokus på netop dette, så lørdag morgen 7.45 begav vi os spændte afsted til Haunstrup.
Rafiki  var som vanligt meget dominerende, så alt og alle fik et extra brum eller grrr med. Da vi alle var mødt op, blev vi bedt om at sætte os og tolle med hunden og Annette gik herefter rundt til hver enkelt og kom med fif og ideer til hvordan hver hund hver især bedst skulle gribes an. Rafiki kører MEGET hurtigt op i et gear, hvor han er svær at få i ro igen, og det gjorde det ikke bedre at HAN kunne se direkte over på Bella 15 meter væk....så Poul havde meget svære arbejdsbetingelser.
Bella er en tænd og sluk hund,der har et stille og roligt sind, så Janni havde det noget nemmere...
Efter ca 1 time, begyndte Annette at kalde os ned imod søen for at prøve tolling alá prøvesituation, dog uden vandgang.
Rafiki var her nemmere at kontrolere, men nu vidste han jo også hvad der skulle foregå.
Bella fik meget ros, specielt for det glade sind og den høje haleføring🤩
Efter lidt frokost og munter snak, TJAAAE så skulle vi jo prøve med vandgangen også. HOLD PÅ HAT & BRILLER.. og husk HØREVÆRN.
Rafiki klarede fint tollingen, men da de så gik imod vandet begyndte han at HYLE & SKRIGE..... sikke en genlyd der er i Haunstrup. Han knaldede første gang selvom Poul havde linen om hans bryst, næste gang gik bedre, men uden gennemtrængende SKRIG blev det ikke....meeen så er der jo noget at øve videre med.
Bella klarede tollingen til UG & SLANGE...Janni har kæmpet meget imod knaldapportering og det er ved at give pote, dog skal linen helst på brystet....fin fremsendelse, dårlig imodtagelse af Janni 🤔, da Bella kom op på bredden igen ville hun ikke støtte på den ene pote, så der farede 1000 tanker igennem mors hovede....efter tjek af pote og ben....
og Bella igen støttede på benet og var tændt, fik Bella lov til endnu en apportering, denne gang gik det meget bedre, både med, ro, fremsendelse og modtagelse....Dog påpegede Annette at Janni skal ha' mere øje på Bella, for dummyen skal nok ramme vandet ét eller andet sted og Bella er så tændt at hun nok skal hente og bringe den under alle omstændigheder.
Efter alle have været turen igennem, var der kage som Lis havde bagt, hyggeligt samvær og afslapning for hundene. Der kom mange bolde i luften omkring at lave nogle aktiviteter på tværs af kredsene.....b.la omkring hvad en dommer vægter hos hundene, jagt eller markprøver  osv.
Det var en rigtig dejlig dag....og vi fik en masse gode input og ideer med os hjem, som vi vil arbejde videre med...Det er betemt IKKE sidste gang vi smutter til  midt/vest og træner. Tusid tak for den varme modtagelse I alle gav os her fra
Nord 🙂


MARTS 2009
For tiden går det hele op i anlægning af ny terrasse, lydighedstræning og børn.. Rafiki har lidt problemer med at finde ro, eller så er det Poul der har svært ved at drosle ned og stresse af.  Bella er blevet en rappenskralde der gerne viser hvor skabet skal stå , især når vi er til træning med unghundene i Års. Vi kan dog begge mærke at hundene er blevet meget mere OBS på hvad vi gør og viser, så det går den rigtige vej for os begge...😀

Marts 2009

Man sku næste tro der var forår....men så pludselig slår vejret om til stiv kuling fra øst, og kulde igen.😥 Der er ellers amoriner nok i luften her hos os for tiden, og det plager Rafiki i sådan grad at han er gået helt fra kosten🤨, og det er ikke så godt for den magre hund. Han er rundt på gulvet og FATTER IK hvorfor han ikke må være sammen med Bella for tiden, nu er der HELDIGVIS kun knap 1 uge tilbage af løbetiden, så forhåbentligt blir alt snart  ved det gamle....for hans hylen og piveri er ved at gå os på nerverne Han kan lyde så ynkelig....men når far så tar snoren ned fra krogen ved han godt at der skal arbejdes, og Horsdalen bliver flittigt brugt for tiden, i haven kan Rafiki nemlig ikke koncentrere sig....der lugter for meget at løbsk tæve til at han kan arbejde.

Bella tar det i stiv pote denne gang, tror hun er glad for lidt fred fra Rafiki....Til træning er der heldigvis andre tæver der også er i løbetid så det er ikke kun mig der har en underlig hund for tiden😀

Januar/Februar 2009

Så kom der endelig ****SNE****😀

Søndag d. 15. februar......JUBI sne sne sne endelig kan vi komme ud og slås, kælke og opleve børn & hunde i sneen......se vores dag på foto galleri S.2

Lørdag d. 14 februar

Dagen starter med den dejligste solopgang....Bella & mor drager mod Års for at træne. Først det  sædvanlige hilse-ritual, så trippel-øvelse sit-dæk-stå, A-bræt, indkald + omvendt indkald, leg og socialisering.....man kan godt mærke på Bella at løbetiden lige er begyndt...selvom hun klarer alle øvelser perfekt mangler koncentrationen godt nok, men det gjorde ikke så meget for mor er stadig mærket af influenza....🤒 som nu har stået på siden d. 3 februar. Eftermiddagen blev brugt på gåtur i engene i det dejlige solskin med begge hunde, drengene og farmand...se de nye billeder i foto-galleri 

Så er træningen godt igang for begge hunde og fører.

Bella fører sig frem i Års blandt chow chow, westier,gravhunde og de sødeste "rundkørsler".....hun er alders-præsident og det udarter sig b.la i at hun har fået  et meget STOR EGO !! Lidt trælst at vi har trænet LP i Dkk Alborg....for det er meget det samme vi skal igennem, men skal man igennem DCH programmet skal man starte fra bunden også selvom man kan det er skal kunnes for at begynde i C-klassen....altså hvalpe-motivation, unghunde-programmet og så kan C - A klasserne først påbegyndes.....meeen hva vi har ikke travlt.

Rafiki træner i Nibe nu i klasse C.....men han er jo også trænet fra hvalp i DCH....han er blevet rigtig god i spor.....sidste gang (søndag morgen) gik han et spor der var lagt lørdag eftermiddag....samt han er ved at blive go' i frit søg og halsgivning....også selvom halsgivning ikke ligefrem ligger til racen....altså lige med undtagelse af når der er vand i sigte
Jagttræningen skydes også snart igang  og det bliver spændende at følge især når man ved hvilken apport-iver og vandpassion Rafiki er i besidelse af.

Dyrlæge visit

Idag 8. januar har vi været hos dyrlægen med hele "dyre-parken". Først blev begge katte gennemgået...alt ser fint ud. Så begge vovser.....Bella klarer det ufatteligt godt...vader lige ind og op på bordet....med høj haleløftning og logren....dejligt at se hun nu ligefrem er GLAD for at komme der. Intet at komme efter andet end at hun skal genvaccineres for Rabies, da den jo kun gælder 1 år når hun er vaccineret som hvalp. Vægten siger nu 18 kg så ikke flere deller til hende 😀

Rafiki er HELT OPPE I DET RØDE FELT ....han er for én gang skyld ikke den første der skal tjekkes😠 men han er nødt til at lærer det....at det ikke kun drejer sig om ham. Dyrlægen synes han ser noget mager ud, men vægten siger 23 kg....og han er jo ét stort muskelbundt.
Rafiki får sin første Rabies så nu kan han også komme med udenlandsk til sommer.

Januar 2009

Så har vi taget hul på ét nyt og forhåbenligt dejligt år.
Nytåret blev fejret i hjemlige omgivelser....stille og roligt, lidt krudt blev der dog skudt af....og tænk sig Bella viste overhovedet ingen tegn på angst for de store og høje brag der genlød i Hjeds....så vi kan nu drage et lettelsens suk, efter laaaaang tids forsøg på at gøre Bella skud-glad og tryg ved underlige lyde ser det nu ud til at være lykkedes. Men selvom jagttræningen skal begynde d. 24 januar så tror vi at vi venter til efteråret igen, og får noget bedre styr på selve lydighedstræningen her i vinter-forår og sommer ½-året.. hvor der skal startes op i DCH igen for begge hunde... Rafiki starter d. 11 januar i Nibe i klasse C, og forsøger opstart på jagt-træning d. 24 januar i Halkær (Veggerby-jagt forening) så må vi se om de andre på holdet kan holde hans gennemtrængende "SKRIG / HYL" ud.

Bella starter op i DCH Års på begynder / hvalpe-holdet d. 24 januar...og så må vi se om hun stiger hurtigere i graderne når træneren har set hende an et par gange...