Vores år 2015

ÅRET 2015

November / December 2015

Vappe har fået svar på røntgen og PRA

AD = 0

HD = A + C så resultat bliver C 🤨

PRA = Clear 😀

CEA/ CH = afventer stadig.......prøves var misset i bestillingen da dyrlægen lavede den om......men vi satser også her på Clear.

 28 + 29/11 2015

Så ankom Vappe.....vi skal have Vappe med til udstilling i Gørlev på Sjælland. Cera er faktisk glad for at se Vappe.....så tror det bliver et dejligt forlæb vi forhåbentlig snart skal igennem med parring.

Natten til d. 29/11 klokken er 3 vi er ved at gøre bil og hunde klar, men i sidste øjeblik beslutter vi at Aquila ikke skal med......hun er helt bar på bagbenene og det vil være dumt at få en dårlig bedømmelse pga. pelstab.

Så det er bare Xavi og Vappe der skal med.Turen forløber uden påklagelser......hundene snorker hele vejen. Vi når Gørlev kl. 8, får strukket ben og luftet hunde.

Xavi er lidt ved siden af sig selv.......sikkert fordi det plejer at være Poul der løber med ham efterhånden.......men idag har jeg glæden.....som bliver til skuffelse......da vi efter at have stået og ventet, ventet og ventet mens de andre hanner blev bedømt er Xavi knap så tålmodig mere......der sker for lidt. Så da dommeren skal til at bedømme Xavi vil Xavi ikke være med mere, så vi går fra ringen uden bedømmelse ØV!!

Vappe og Poul skal i ringen lige bagefter og jeg er virkelig i tvivl om det lykkes. MEN JO......JUBEL !!!!! Selv Vappes ejer Rasmus som er kommet fra fest i KBH er jublende glad.

VAPPE FÅR EXCELLENCE.........Så udstillingen er i hus !! Nu må Vappe blive far til Cera's hvalpe......hvad udstilling angår når vi følger Tollerklubbens regler.

Maria får besked pr. sms og er vildt taknemmelig så det er bare så dejligt at vi har taget den lange vej til Gørlev og fået et godt resultat på Vappe.

Derefter kører Vappe og Rasmus til nordjylland......vi skal lige et smut over broen inden den lukkes pga. storm og omkring og besøge Vigga, søster til Xavi der bor på Fyn. Det er et glædeligt gensyn, hvor er hun bare blevet sto, flot og muskuløs af en tæve at være......meeeeen unoder dem kan hun.

JUBI......næste kuld er ved at blive planlagt.

Heldigvis bærer Jens's detektivarbejde frugt......VAPPE !!

Vi er på besøg i Løkken hos Maria og Rasmus som ejer Vappe. Meeeeeen der skal laves ALT på Vappe, så det er bare med at komme igang. Får bestilt røntgen AD/HD - PRA - CEA/CH - Udstillinger så Vappe kan blive godkendt som alvshan.

Første prøve var et Skue i Sæby.....ikke nogen videre god oplevelse for Vappes ejer, men det gav os et indtryk for hvad Vappe skal arbejdes med indtil vi skal til juleudstilling i Gørlev i Tollerklubben d. 29/11.

September / Oktober  2015

Kuld planlægges med Cera og ?? Jagten er gået ind på en skøn hanhuns der kan komplimentere Cera på bedst mulig måde.Har altid haft et godt øje til Bono fra Struer.......Jens som er ejer vil godt søge dispensation hos DKK, men vi bliver sammen enige om at begynde "jagt" på Bono's aner.👍Godt detektiv arbejde fra Jens' side.

Så skulle vi jo være startet med træning igen, men heldredet skranter en smule, så det bliver til hjemmetræning resten af året.

De forskellige udstillinger bliver vi tilmeldt. I Års går det ikke så godt for Aquila, noget skræmmer hende og vi må forlade ringen. Xavi er enormt tynd og bedømmes ok......mere sul på den herre, bare ikke nemt med energi-niveau har har.

Juni/ Juli / August 2015

Sommeren har været lidt af en prøvelse, men en dejlig en af slagsen. 

Messi har været på ferie hos os i 3 uger mens hans familie drog på rundrejse i USA. Hehe 3 hanner og så 2 aldrende tæver i løbetid, dælme godt at haven i sommerhuset også er stor så den kan deles op.

Messi og Xavi nyder virkelig hinandens selskab, så Rafiki får af og til bælle-bank.

Vi har hørt fra Chili og familien, det går så fint. Der er en masse nye dyr og lyde hun skal vende sig til......og så varmen, men alt i alt går det godt🙂

APRIL / MAJ 2015

16. Maj

KL. 13.15 UDENLANDSK opkald. Det var familien i Singapore, talte både med børnene Amalie og Chris, (som taler dansk).......CHILI har det godt, hun er glad og tilfreds og hvor er hun bare dejlig. Også et par hurtige ord blev det til sammen med far Paul, en tilfreds hvalpekøber !!Så kunne vi godt slappe af herhjem. Chili har det / får det godt.

15. Maj, for katten en dag vi har ventet med bekymring og hjertekvaler. CHILI skal rejse til hendes nye familie i Singapore. Heldigvis fik vi de sidste papirer ordnet i Fødevarestyrrelsen onsdag inden bededag og d. 15/5 startede vi ud hjemmefra kl. 3, med en del oppakning, diverse burer os ALLE papirene.

Vi ankom til Billund lufthavn lidt over 7 og nød de sidste timer sammen med Chili, fik klaret alle formelle papirer, luftet Chili og fik hende afleveret i dyreskranken. Føj hvor var det en tårevældende afsked.......men vi ved hun kommer til en dejlig familie, og måske en dag får vi hende at se igen.

Nu er det vist tid til lidt opdatering.

Efter at Chili Viborg rejste har det stået på træning af Xavi & Chili Singapore.....ellers er tiden brugt på arbejde, familie og PAPIRE der skal gøres klar til Chili's afrejse.

Må indrømme at nogle gange har jeg været lige ved at rive håret af mig selv, for så skulle der ventes på en dokument fra Singapore, Fødevarestyrrelsen der ikke kunne blive enige med sig selv om hvad og hvordan Chili skulle afrejse og hvilke dokumenter der skulle anvendes.

Heldigvis kom der en erfaren kurrer på og så begyndte det at glide på skinner. MEN 3 dage før afrejse var import tilladelsen ikke nået frem og så kunne embedsdyrlægen jo ikke lave de sidte dokumenter.........Men heldigvis klappede det hele og gik super godt.

Så fredag d. 15/5 2015 (15-5-15) tror der er noget symbolsk ved netop denne dato, afrejset Chili fra Billund lufthavn til Amsterdam og efter nogle timer i transit kennelen rejste hun videre til Singapore. Lørdag d. 16/5 kl. 12.55 ringede familien fra SIngapore, at nu var Chili ankommet : glad, tilpas og tillidsfuld.....og som Chris sagde: der er godt nok krudt i den hund 🙂🙂😀

Vi håber Chili får et godt og dejligt liv, og håber vi en dag får mulighed for at tage ud og besøge hende eller at de vender hjem mod nordligere himmelstrøg.

FERIE...............PÅSKE.............HUNDEHYGGE..........SOMMERHUS........FAMILIE........AFSLAPNING

MARTS 2015

Hvalpene stortrives, de 3 vi har tilbage inden de også rejser sådan lidt forskudt henover foråret. Når "Gulli" rejser til påske skal vi snart til at indtage sommerhuset og dermed stranden ved østkysten, hvalpene har mødt det store hav og er alle vilde med det.

Nu nyder vi de lysere aftener sammen med hvalpe og de store hunde i haven. Bella er ikke så glad for de små, nu det ikke er hendes, men både Aquila og Cazzi er vilde med dem og har begge fundet sig en god bandit-ven i XAVI

Hvalpe 2015

Fredag d. 13(/3)

Ja er man lidt overtroisk skal man jo ikke foretage sig så meget sådan en dag.....men nu blev det så tid for den lille lyserøde at rejse til sit nye hjem, i Kjellerup ved Viborg. Her skal CASEY bo sammen med et ungt par, et par heste og nyde livet som rigtig hygge nusse hund og på sigt som jagthund. Hun har haft godt at at blive en uges tid hos os......men nu tror vi hun er klar til den nye verden som venter. Det var denne gang enormt hårdt for Niclas, for han har været meget knyttet til Casey.

Så tør slet ikke tænke på hvordan det bliver når CHILI skal rejse til SINGAPORE til maj.....

Lige før påske rejser "Gulli"......til hendes familie i Viborg.

XAVI ønsker sig stadig et hjem......eller har han mon fundet det. Poul er ihvertfald begyndt at træne lidt mere intensivt med ham, så sit, indkald og kontakt er snart på plads. Må sige at de 3 vi har tilbage, CHILI, "GULLI" & XAVI er meget opmærksomme og vil gerne opfylde "vores" ønsker, så de skal nok blive gode lydighedshunde med tiden. 

Vi starter op med CHILI & XAVI midten af april i DCH Års.....bliver ikke nemt at skulle træne 2 hvalpe, men mon ikke Niclas eller Poul giver en hånd indtil CHILI rejser og derved forlader hvalpeholdet, så bliver HELE lørdagen booket med træning samt mandag og torsdag, bliver helt svedt ved tanken men elsker jo at komme på træningspladsen og møde andre hunde-tosser 🙂

Lørdag d. 7/3

Så er alle hvalpe reserveret pånær XAVI - den grønne han. Han søger en dejlig og kærlig familie der ønsker at have et godt samarbejde med os, da vi på sigt ønsker at bruge Xavi i avl......altså såfremt han klarer alle kriterierne for at blive avlsgodkendt.....men som vi ser ham nu så tror vi at det nok skal lykkes.

Han har et godt temperament, kvik og samarbejdsvillig og er samtidig en rigtig hyggetrold. Giv os et ring hvis du kunne være interesseret i at få en dejlig samarbejdspartner med lidt krudt i rumpetten 🤪

Torsdag d. 5/3

HVALPENE ER NU SUNDEHDSTJEKKET OG VACCINERET ALLE FUNDET SUNDE OG RASKE TIL AT STARTE PÅ DERES NYE LIV.

Vi kalder dem "JYDE-KOMPANIET", da de alle bliver i jylland pånær VIGGA som skal bo lige når vi kommer over broen til Fyn og så CHILI som sendes MEGET langt væk......men som efter planen vender tilbage om et par år.

Søndag d. 1/3

Da endnu en potentiel hvalpekøber træder ind i huset ringer telefonen med et MEGA LANGT nummer. Dansk/engelsk.....puha lidt rusten er man, men det går.

Så nu har også Orange Sapphire fundet sin nye familie, hun exporteres og rejser herfra midt maj, hun hedder nu CHILI og skal lære at begå sig på engelsk / dansk 🙂

Har stadig ledige hvalpe. En tæve og en han. Orange Sapphire og Green Masculine. Begge hvalpe er meget selvstændige, lærenemme, samarbejdsvillige, har et godt temperament, robuste og meget interesseret i at apportere / bærer. Kan begge blive en rigtig god jagtkammerat eller schweiss hund. Ring hvis du er interesseret i en rigtig PRAGTFULD hvalp.

Lørdag d. 21/2

 Vi var lige et smut i Støvring og se på andre hunde, mennesker, cykler, biler, busser, brosten, grus, græs, trapper og toget som susede forbi. Må sige de små har mod på livet. Derefter en køretur helt til Aalborg og tilbage igen UDEN det mindste piberi.

Messi' familie har også været på visit, Messi ved vist allerede at det er der han skal høre til. Ellers har vores egen familie været på besøg for at hilse på hvalpene. Der har også i dag været vejr til at komme lidt ud, græs, blade og buske er blevet undersøgt. Så nu håber vi at resten af februar arter sig med dejligt vejr så vi rigtig kan komme ud og lege. Cazzi og Aquila har nu været sammen med hvalpene, hvilket gik over al forventning, så nu er der et par legetanter når mor Cera bliver trætte af de 7 vedhæng.

Nu er der hvalpekøbere på besøg hver fre - lør - søn og det er så dejligt at de virkelig tager sig tid til at sidde og lege med alle hvalpene.....også selvom hvalpene nu er ved at være tildelt til de forskellige familier. Hvalpe med (?) tænker de stadig over hvad hvalpen skal hedde eller så mangler den pågældende tæve stadig en familie !!

Så er hvalpene registreret i DKK dette kuld er parfume tema;

Little Red Charming Blue Desire (MESSI) Han

Little Red Charming Green Masculine (XAVI) Han

Little Red Charming Yellow Diamond (?) Tæve

Little Red Charming Red Pearl (VIGGA) Tæve

Little Red Charming Purple Love (FENJA) Tæve

Little Red Charming Orange Sapphire (CHILI) Tæve (export)

Little Red Charming Pink Beauty (CASEY) Tæve

Søndag d. 15/2 2015 

Har et par friske tæver der ønsker sig nye familier fra først i marts 2015 nærmere 8/3.🤨

Her til aften har hvalpene været en tur ude på den overdækkede terrasse.....der blev snuset, leget gemmeleg, nogle var forsigtige mens andre spurtede afsted.....håber på lidt bedre vejr de kommende dage så vi kan komme på græs 🙂

Nu er hvalpene kun på lettere opblødt foder.....det bliver ikke blendet mere, nu guffes der livligt, HELT UDEN AT GRISSE ALT TIL, og de små ligner små tykke bamser med ALT for korte ben 😀

Mandag d. 9/2

Efter en weekend i udstillingens tegn har hvalpene nu fået første ormekur og er begyndt at få blendet foder. Nam nam, og det giver krudt.

Så har der været hvalpebesøg.

Fredag d. 30/1 lagde vi ud med besøg og så har der ellers været besøg hele weeekenden, så hvalpene var godt trætte mandag d 2/2. Nu er der hvalpekøbere på besøg hver fre - lør - søn og det er så dejligt at de virkelig tager sig tid til at sidde og lege med alle hvalpene.....også selvom hvalpene nu er ved at være tildelt til de forskellige familier.

Vores år 2015

11/1 - 12/1 2015

Cera har nu født. 2 hanner og 5 tæver 😀

Cera klarede det så fint, første hvalp født omkring kl. 21 og sidste hvalp lidt i 3 natten til mandag.

Billeder kommer snarest

1/1 2015

Godt Nytår

Så kom vi igang med endnu et begivenhedsrigt år.

2015 bliver fra start med FULD KNALD PÅ !!

Vi starter ud med hvalpe her i januar, forventet fødsel 12/1.

Cazzi og Aquila er startet på træning d. 10/1, må sige at det er dejligt igen at komme ud og møde forskelligfarvede hunde.....Cazzi bliver jo kulderet når hun kun ser "de røde".

Vi er så småt ved at gøre os klar til udstilling i Fredericia og Vonge i weekenden d. 7 + 8 februar. Så der er fart på i det lille hjem.

Nyeste kommentarer

07.10 | 07:01

Hej, Vi er et par, der endelig har fået hjem, med have og plads til en dejlig...

25.09 | 09:47

Hej Jeg er interreseret i at køb en tævehvalp og kan se at i forventer et k...

24.07 | 12:03

Hej Jeg er interreseret i en tævehvalp og jeg kan se at i firventer et kuld i...

22.04 | 09:38

Hej Hej Min familie og jeg har i en del tid gerne ville have en toller og ...