Vores år 2016

NYTÅR 2015 / 2016

Efteråret 2016

Tiden er gået med at finde en passende han til Aquila. Vi har mødt Emil og synes enormt godt om ham......han manglede desværre at blive DNA testet og udstillet, så han må vente til næste løbetid hvor han både kan anvendes til Aquila og Cazzi 🙂

I Herning havde vi Messi med til udstilling......lørdag fik han exellente og søndag VG, så på den front er han avlsgodkendt.....mangler stadig røntgen men det bliver i 2017, så vi krydser fingre for at han har ok hofter.

Selvfølgelig startede Aquila løbetid inden jeg havde fået fundet en godkendt han.....så hu hej måtte vi have Xavi øjenlyst, heldigvis uden anmærkninger, progesteron test blev udført hos egen dyrlæge.....meeeen der var noget der sagde mig at jeg skulle tage et smut til Hinnerup og få dem til at tjekke op på Aquila. GODT vi gjorde det, for der blev det fundet frem til at Aquila er for snæver til almindelig parring.....så selvom det skulle være en nem parring mellem Aquila og Xavi blev det ikke tilfældet.

Aquila er insermineret og jubi hun bærer på en skat 🤪som gerne skal se dagens lys midt i januar 2017.

Aquila bliver fulgt nøje med scanninger hver uge, og skal røntgenfotograferes d. 13/1 så vi har det helt nøjagtige antal rygsøjler og hvordan de små ligger i fødselskanalen.

 

September 2016

Når man opdrætter hvalpe har man selvfølgelig langtidsplaner.....eftersom Aquila er rundet de 2 år er vi så småt begyndt at se på om hun skal have hvalpe indenfor nærmeste fremtid. Aquila har så mange gode egenskaber.....fart, fremdrift, viljen til at samarbejde og please men samtidig en spradebasse uden lige endnu....men mon ikke 1/2 år mere kan gøre at hun ikke er så teenage-agtig....men når vi ser på hendes mor Bella  så kan det vist have lange udsigter med at blive bare "lidt" voksen for hun er også lidt en primadonna på snart 9 år og stadig lige legesyg.....dog i et lidt lavere tempo end Aquila.

 

 

August 2016

Pludselig er der bare enormt stille i vores hjem. Efter de sidste hvalpe rejste først i august skal vi lige finde tilbage til vores "gamle" rytme med kun voksne hunde.

Cera har gået og skræntet lidt her efter hun havde hvalpe....efter flere konsultationer hos dyrlægen må vi nok erkende at hun er (næsten) helt døv 😥 Må sige at det er noget af en udfordring at have en døv hund, men heldigvis har Cera fra hvalp ikke kun været trænet med kommando men også med tegn....så nogle ting kan stadig lade sig gøre.....men livet som løbende fri når vi går tur er helt slut.

 

 11/6 2016

Cazzi fødte 6 hvalpe, 5 hanner og 1 tæve😮 så nu er der næsten ligevægt af hanner og tæver fra vores opdræt i år.

Alle hvalpe er reserveret !!

5/6 2016

Cazzi er nu ved at være godt rund og noget tung i det.....meeeen der er også kun ca. 1 uge tilbage så skulle der meget gerne komme endnu et kuld hvalpe med Vappe som far🙂

 

9/5 2016

Honey Pie er nu flyttet til Karise.....hun skal over og bo sammen med Dooley fra Bella's 2. kuld 😀

 

2/5 2016

En familie havde reserveret Honey Pie (lyserød) men de har desværre trukket sig så vi mangler den helt rigtige familie til Honey. Hun er en blid tæve med et rigtigt godt temperament, hun vil meget gerne nusse men der kan også fare en "djævel" i hende og hun tænder virkelig på at ville arbejde både med kontakt og apportering og gøre alt for en godbid.

Så mangler du en tæve der kan gøre dit liv mere interessant og sjovt så grib knoglen og ring til os på 28127315 / 30276789

 

2/5 2016

 

Alle hvalpe har nu været til sundhedstjek  og vaccination og alle er fundet fit for fight pånær Mila (rød) pga. navlebrok. Alle hvalpe er efter dyrlægens og egen mening klar til at rejse herfra d. 7/5....så det er dejligt at de "små" har rykket sig så meget at de også kan flyve fra reden på lørdag.

 

Marts - April 2016

13/4

Vi har været hos dyrlægen med den lille røde og efter diverse undersøgelser så er "røde" fit for fight....dog skal hun have noget extra pga. hendes lave muskelmasse så der skal bare proppes energi på så skal hun nok klare sig.

Nu er alle hvalpe efterhånden ved at være godt fuldt med krudt og ballade. Kun den lille røde er en bette pjevs. Cera ville ikke rigtig lade hende sutte de første dage så jeg har overtaget det job med mælkeerstatning, og hun ser ud til at trives.....og så ordner Cera resten med hende.

 

Alle hvalpe fra Cera & Vappe er reserveret !!

 

Siden 26/3 har Xavi og Rafiki været lukket fra Cazzi, Aquila og Bella.....da både Cazzi & Aquila er startet på løbetid. Godt vores have er sådan indrettet at man kan lave forskellige afluk så der ikke sker noget der ikke skulle ske.

Cazzi er blevet brunstkontroleret og hun har fulgt "det normale forløb" så 11/4 blev hun parret med Vappe......Vappe er også far til de hvalpe vi har i øjeblikket. Vi er faldet pladask for denne nordjyske vidunderlige han som hviler så meget i sig selv og kan give noget ro på de forhåbentlig kommende hvalpe. Hvis alt går efter planen er der hvalpe midt juni 🙂

 

Lørdag d. 12/3 2016

Cera har født 7 tæver og 1 han. Der er muligvis stadig 2 - 3 tæver der mangler hjem.....mangler at få tilbagemelding fra evt. hvalpekøbere

 

9/2 2016

Cera venter hvalpe......så nu vil vi nyde ventetiden indtil hvalpene meget gerne ser dagens lys medio marts🙂

 

28/1 2016

Cera og Vappe er nu parret og vi venter spændt på at Cera kan scannes medio februar så vi kan se om der er små dejlige uldtotter på vej 😀

 

Nytårsaften...............🙂

Hvad skuer vores øjne..........BLODDRÅBER på gulvet i køkkenet !!!

SÅ er LØBETIDEN igang. Alle tæver bliver tjekket nøje i bagenden. Bella der er ingen tvivl......Cera joooooeeee der er lidt, meeen dælme hun har også været så mystisk her op til nytåret så kælen, vedhængende og påtrængende, som hun plejer når det nærmer sig. BARE det ikke er for sent vi har opdaget det......

Så får fat på Maria som nu skal have Vappe øjenlyst så hurtig som muligt, og fat på Hinnerup som skal have taget blodprøver og svab af Cera så vi kan se hvor langt vi er i løbetiden.

Alle hunde er fodret godt af og luftet.....vi plejer ikke at have de store problemer med bange hunde henover nytåret.....men det er første år får Xavi......og han klarer det bare så flot. Alle hunde sover sig gennem alle bragene og opdager ikke engang at vi har været ud og skyde liiiiiiidt krudt af og fejret Niclas bliver 14 år netop d. 1/1 2016

Nyeste kommentarer

07.10 | 07:01

Hej, Vi er et par, der endelig har fået hjem, med have og plads til en dejlig...

25.09 | 09:47

Hej Jeg er interreseret i at køb en tævehvalp og kan se at i forventer et k...

24.07 | 12:03

Hej Jeg er interreseret i en tævehvalp og jeg kan se at i firventer et kuld i...

22.04 | 09:38

Hej Hej Min familie og jeg har i en del tid gerne ville have en toller og ...