Årets gang 2013

November 2013

25/11

Efter et par psykisk hårde uger, hvor Cera den første uge efter fødslen ikke ville æde måtte vi til dyrlægen igen. Efter scanning sættes Cera på abort sprøjte, der er noget tilbage i livmoderen (efterbyrd/hvalp), efter 2 sprøjter liver Cera op, sidste sprøjte fik hun 22/11. Samtidig har hun været på antibiotika for at stoppe evt. betændelse i livmoderen. Virker hun ikke bedre når ugen er omme er dommen fjernelse af underlivet på hende, så vi håber nu på det bedste.

Hvalpefoder gider Cera IKKE mere.....nu skal der leverpostejsmadder, frikadeller og flæskesteg på bordet for at hun gider at spise. Nu her 25/11 er hun heldigvis begyndt at spise "sit gamle" fodder men sådan er hun jo......kræsen som bare pokker..

Hvalpene trives og har det godt.....de vokser i raketfart, Cæzar er nu over 1,5 kg og Cille følger godt med med 1,2 kg.

Torsdag, fredag, lørdag, søndag, d. 8/11 - 10/11

ALT ALT FOR TIDLIGT knap en lille uge for tidligt ( 56. Dagen )

Cera begyndte opblokning torsdag, det begyndte med sort/grønt udflåd torsdag d. 7/11, total ro er ordineret fra dyrlægen. Fredag kunne hun ikke rejse sig, til dyrlægen igen, dommen var bækkenløsning.....hun skal "tøjres til fødekassen". Lørdag d. 9/11 alt åndede fred og ro, så et kort smut ud og handle, så Cera kunne få extra ro.......men da vi kom hjem lå der 2 døde hanner i fødekassen. Kontakt med dyrlægen, igen derind, Cera blev røntgenfotograferet og scannet, der er 5 stk hvalpe tilbage og alle i live. Lørdag omkring aftenstid 1 hvalp fødes, død. 22.35 endnu en hvalp fødes JUBI han lever og Cera er bare en god mor. Natten til søndag 3.33 fødes endnu en han som lever....er der mon håb for at de overlever, søndag morgen 8.35 en tæve fødes og der er liv......den første overlevende han bliver svagere og dør desværre kl. 16.... Her kl. 19 søndag aften venter vi stadig på den sidste hvalp.....er den ikke født imorgen mandag skal vi igen til dyrlægen og se hvad der evt. kan /skal gøres.

Vores dyrlæge kan desværre ikke give en forklaring på hvorfor Cera er startet i fødsel, men hun er jo en spinkel tæve så der kan have været for lidt plads, eller der kan være noget galt med hvalpene. Vi er helt i kulkælderen, men kan da glæde os over at der i øjeblikket er 2 tilsyneladende stærke hvalpe i hvalpekassen og de ser ud til at ville kæmpe for livet. Vi krydser alt hvad der krydses kan for at de har en vilje af stål.

Vi venter nu spændte på hvornår Cera har tænkt sig at gå i fødsel......efter udregning af drægtighedskalender bliver det 11/11 - 15/11........Føde kassen har været Cera's seng de sidste 14 dage og vi må tilstå hun er et værre rodeøre. Madrationer er nu indført og delt over 4 måltider om dagen for at der er plads i den STORE TYKKE MAVSE til både foder og hvalpe.

Første formodede hvalpekøber har været på visit og vi ved hun venter spændt på hvor mange hvalpe der rent faktisk kommer til verden indenfor den næste uges tid.

Oktober

HURRA STORT TILLYKKE TIL BERTRAM, SIMBA, SILKE, GAIA OG SELMA, græske guder/gudinder kuldet, MED DE 2 ÅR. HÅBER I ALLE HAR ET DEJLIGT HUNDELIV OG FÅR LIDT EXTRA GODT AT GNASKE PÅ I DAGENS ANLEDNING.

samtidig sender vi et par tanker til Thea og Seléné og håber I har det godt sammen i hunde-himlen.....vi savner især Seléné, som var vores lille nusergøj i næsten 2 år inden hun måtte rejse til regnbuehimlen.

Cera er blevet scanner og der er 6-7 små bobler.....vi forventer hvalpe omkring 13 - 17 november efter Cera og Santos 🙂

Bella og Dylan parret

BELLA ER DESVÆRRE GÅET TOM !!

Bella og Dylan har nu været sammen i en lille uges tid og har de sidste par dage parret.

Så nu er det bare og vente og x´se fingre for at det bærer frugt......de har ihvertfald gjort et godt forsøg.

Bærer det frugt er der hvalpe efter disse dejlige rolige forældre midt/slut november

September 2013

Fredag d. 13 september.

Cera startede løbetid d. 3/9 så det var med spænding vi fik ordnet progesteron test hos dyrlægen d. 10 og 12 september. 

Svaret idag fredag d. 13/9 ......det er NU der skal parres !!

Så hjem fra job og så afsted til Viborg. Vi var knap nået indenfor døren før Santos var klar og meget tændt. Efter lidt løben rundt i haven stod Cera endelig stille og der var gevinst. De hang sammen i ca. 20 minutter. JUBI nu venter et par dage med parringer og vi krydser fingre/poter for at der nu er små dejlige uldtotter på vej.

Fortsættelse følger indenfor de nærmeste dage🙂

August og September 2013

Siden starten af august har Seléné fået det dårligere for hver dag der er gået. Der har næsten været anfald hver eneste dag. Nogle dage endda flere anfald, som bestemt ikke er rart at opleve. Efter mange konsultationer og samtaler med vores dyrlæge blev vi enige om at Seléné måtte have fred.

Seléné blev aflivet fredag d. 30/8, vi fik en rigtig god slutning på hendes liv sammen. Hun er savnet, men vi ved hun har haft det godt hos os og vi ved hun nu har det dejligt i himlen sammen med Thea og vores gamle hund Basse.

R.I.P Seléné, vi savner dig,  hils i regnbuehimlen.

Det sidste billede af alle 4 hunde samlet. Bella, Seléné, Cera og Rafiki

Juli - August 2013

PYHA det har da været den dejligste sommer....skønt vejr, specielt for "vandhunde".

Ferien er blevet nydt i Hou, og sikke et tilløbsstykke det har været når vi har været på udflugt med hundeflokken. Dejligt at der spørges ind til hvordan det er at være på tur med "så mange" hunde....der er knyttet en del kontakter og vist stor interesse for hvornår vi evt. skal have hvalpe.

Dertil kan vi kun spå, men det er meningen at begge tæver gerne skal parres her i efteråret, Cera måske først i foråret 2014, men så skal det også være for ellers bliver hun for gammel som førstegangsmor.

I skrivende stund er vi ved at "søge" efter en han til Cera og har et par forespørgelser ude på netop dette. Grunden er at kemien mellem Cera og Dylan ikke helt har været der. Så håber snart vi kan få en aftale i hus omkring parring med Cera.

Bella skal parres med Dylan. Da Dylan var her på "parrings-udstationering" var det som om Bella og han viste meget mere interesse for hinanden.....der var nogle "glimt" i deres øjne der sagde mig at det måske var en bedre kobling, og så er Bella jo knap så "sippet" som Cera. Samtidig matcher Bella og Dylan hinanden godt rent arbejdsmæssigt, og venter at evt. hvalpe vil kunne gøre sig godt, både lydighedsmæssigt, jagtmæssigt men så sandelig også familiemæssigt.

Rafiki og Seléné er blevet rigtig gode sammen.....det er som om Rafiki har taget hende under sine "poter" og passer på hende når de to andre tøser toppes. Og så er Rafiki jo lidt af en speciel Toller😀

Nu banker hverdagen igen på, ungerne er startet i skole....uha da de bliver store, nu 5. og 3. klasse, hvilket er ensbetydende med flere lektier men også større ansvar. Niclas vil så gerne have sin helt egen hund at træne og gå til udstilling med......Det er Bella der står for skud da hun er den mest rolige af vores flok, men det er dejligt Niclas er begyndt at få interessen....så vogt Jer derude måske der er en ny lydighedskonkurent på vej.......om et par år.

Ellers er vi ved at gøre klar til de par udstillinger der skal foregå i det nordjyske her i sensommeren. Bertram skal gerne med både i Hirtshals og Aars, og vi glæder os til at se hvordan den dejlige dreng tager sig ud i ringen. Mon ikke også mor Bella skal en tur i ringen...vi får se.

Maj - Juni 2013

Det er noget tid siden der er lavet opdateringer, mit arbejde har krævet mig 120 % pga. sygdom i personalegruppen så hermed lidt nyt.

Forsommeren er gået med at få styr på "flokken". Der har været en del tumult, da Cera er begyndt at være noget af en strid tæve. Der er sket omrokering i hierakiet. Så Cera er nu "førehund"....tror hun. Der har været en del kampe mellem Bella og Cera fordi Bella har forsøgt at passe på Seléné......Meeeeen når Rafiki så lige har rejst sig for at markere, at det var altså ham der var her først, har Cera ligesom trukket sig. Men der er stadig noget fnidder mellem de 3 tøser.

Tja Seléné er her stadig, det var som om hun, efter løbetiden blev lidt mere medgørlig, dog er der stadig problemer med hendes syn. Dyrlægen tror hun er blind på det ene øje og det gør det meget svært for de øvrige hunde at "aflæse" hende.

Ellers er tiden brugt på at træne lydighed med specielt Cera og Rafiki. Bella og Seléné får også en dosis lydighed men ikke på samme plan som de to andre som stadig tangere til at få diagnosen ADHD.....der er godt nok hyperaktivitet. Men det er dejligt at der trods samme race er så himmelhvid forskel på de 4 vidunderlige hunde.

April 2013

22/4 2013

Cera er desværre tom 😥 Så må desværre igen skuffe Jer der står på hvalpelisten. Dyrlægen kunne nu heller ikke forstå det for hun har virkelig opført sig som en tæve der var drægtig....men hun kan jo selvfølgelig have "tabt"  evt. hvalpe. Nu går vi så imod et efterår hvor vi så må se om vi skal gøre endnu et forsøg eller om Cera skal få lov at vente til næste forår med at blive parret. 

Bella skal gerne parres til efteråret og jeg har et par følere ude og har en meget speciel hanhund i kikkerten, så håber hans ejer siger ok, men mere om det når en endelig parrings-aftale er i hus.

Hvor tiden dog bare snegler sig af sted.....men sådan har man det jo når man skal vente på noget spændende. Cera skal først ind og scannes for drægtighed d. 19/4. Vi kan mærke på Cera at hun er mere træt og er blevet en rigtig kælepot og ikke lader de andre hunde komme til, men så snart hun er ude har hun stadig krudt i en vis ende......

Alle hundene nyder forårets spæde tegn og slænger sig i solen og vil bestemt ikke ind når de først er blevet sluppet ud i haven.

Så er alle svar på Bertram, som vi har avlsretten på. endelig i hus

HD        = A

AD        = 1  (højre 0 / venstre 1)

PRA      = Carrier

CEA/CH = Clear

Så han kan parres med en tæve der er PRA clear og har AD status 0

Bertram er endnu ikke øjenlyst, da han først skal indgå i avl til næste forår.

Marts 2013

Cera og Dylan blev parret 19/3 og 21/3, så nu venter vi spændte på om det bærer frugt. Dylan var en rigtig dejlig hanhund at have på besøg i den uge han var hos os, så det var lidt svært da vi skulle aflevere ham igen i Struer hos Jens og Bente.

Det går stille og roligt i det lille hjem i himmerland.

Vi "tror" nu at Cera er i løbetid......var ved dyrlægen fredag d.8/3 for at få Bella og Cera øjenlyst fordi da vi svapede begge tæver onsdag var der blod. Bella har vi jo aldrig været i tvivl om når løbetiden startede.....men Cera har snydt os et par gange. Fik blodprøvesvar igår lørdag men det er endnu meget lave....næste blodprøve imorgen mandag så håber progesteron er hævet.

Bertram, Little Red Charming Beluc Morfeus som vi har avlsret på, er blevet AD / HD fotograferet  og der er udtaget blod til PRA og CEA/CH test

HD = A

AD = afventer svar

PRA = afventer svar

CEA/CH = afventer svar

Bertram var på et kort overnatningsvisit i søndags d. 3/3 som gik over al forventning....det er dejligt når de sådan kommer på visit og de straks føler sig "hjemme"

Selene har været i løbetid i 14 dage nu, og hun har desværre haft en del epileptiske anfald den sidste tid, om det har noget at gøre med løbetiden eller ej er ikke nemt at sætte fingeren på......meeen vi er i samråd med dyrlægen levet enige om at det er bedre at hun får fred, da hun bliver svagere for hver anfald hun har. Vi ved hun har haft en god tid her hos os, men det er meget hårdt for vores drenge at se på når hun får anfald så derfor må vi desværre indenfor den nærmeste tid tage afsked med vores lille hyggetøz

Januar og Februar 2013

Vi er kommet godt gennem julen og nytåret. Alle hunde nyder det kølige vejr og den dejlige hvide sne. Vores private arbejde kræver en del timer af vores døgn, så så snart vi har fri er det bare hjem og være sammen med børn og hunde.

Vi to-benede venter efterhånden med spændig på at vores tæver går i løb. Cera har jo en date med Dylan og vi håber det vil lykkes denne gang. Til Bella er vi på udkig efter en flot og dejlig kavaler, der igen kan suplere hendes "rolige og blide sind"........vi har et par stykker i kikkerteren og så snart der er lavet aftaler kommer det på hjemmesiden.

Nyeste kommentarer

07.10 | 07:01

Hej, Vi er et par, der endelig har fået hjem, med have og plads til en dejlig...

25.09 | 09:47

Hej Jeg er interreseret i at køb en tævehvalp og kan se at i forventer et k...

24.07 | 12:03

Hej Jeg er interreseret i en tævehvalp og jeg kan se at i firventer et kuld i...

22.04 | 09:38

Hej Hej Min familie og jeg har i en del tid gerne ville have en toller og ...