2014

HVALPE I JANUAR 2015

Vi forventer hvalpe til januar 2015 efter Cera & Fox.

 

Juni - december 2014

Efteråret 2014

Ja tiden er brugt på planlæggelse af Cera's hvalpekuld med Fox.

Cazzi & Aquila er startet op på træningen igen i DCH. Cazzi på fortsætter hold og Aquila på hvalpeholdet.

Cera og Fox har haft stævnemøde og parret d. 10 + 11 /11 så vi venter spændte på om det bærer frugt-

December YES !! Cera er med hvalpe 😀

Aquilq har afsluttet hvalpekurset med 96 point ud af 100 så nu er hun også klar til fortsætterholdet i januar 2015. Så ved der bliver FULD knald på i 2015 fra start.

 

Tirsdag d. 5/8

ALLE HVALPE ER RESERVERET !!

 

Der er desværre nogle der er sprunget fra hvalpe-listen, da de har fået hvalp andet steds, så er du interesseret i en Toller-hvalp efter gode og harmoniske forældre så giv os et ring.

 

MANDAG 29/6

Bella har været igang med veer siden lørdag aften kl 21.35. Søndag aften kl. 23.40 styrter hun fra stuen ned i hvalpe-kassen. Hun puster og kan IKKE finde ro, så nu er det vist tæt på.

Finder madrassen frem og kryber under tæppet, jeg ligger i køkkenet med hovedet lige indenfor i bryggerset. Klokken 01.00 præcis fødes 1. hvalp en lille tæve (rødt bånd), Bella er en smule forvirret, men da jeg får hjulpet hende med at få hvalpen ud af hinden går det fint. 03.20 fødes han (grøn bånd) og 03.50 (gul tæve). Så går et par timer 05.56 fødes endnu en han (blå bånd) og bare 10 minutter efter kl. 06.06 også en han, den er desværre dødfødt og ved at gå i opløsning.

Så går der et par timer.....vi ved jo at der skal være 6 hvalpe ialt.....så vi venter og venter. klokken 8 ringer vi til dyrlægen.....Hvis der ikke er sket noget inden kl. 10 skal vi på klinikken.

Der sker intet så kl. 9.45 kører vi til Aalborg. Bella bliver igen røntgen-fotograferet og hvalpen ligger lige netop i fødselskanalen hvor dyrlægen knap kan nå den.

Efter 15 minutters arbejde med at få fat i hvalpen kommer han ud......levende og ved godt mod, HAN (lysblå bånd) er en fighter. Nu mangler bare efterbyrden, Bella får 3 sprøjter for at trække livmoderen sammen og afstøde byrden. Kl. 14.45 tager vi fra klinikken med 5 hvalpe, Bella og 1 ordentlig gang penicillin. PUHA sikke en nat/dag.

Hjemme slapper Bella og hvalpe af, det er rart at være i kendte omgivelser. Bella er en SUPER MOR, der ikke viger ret meget fra sine hvalpe. De trives alle og vi kan se/mærke at Bella nyder rollen som mor😀

 

Søndag 16/6

Nu er det ihvertfald ikke til at komme udenom.......Bella buler mere og mere ud.

Hun er ved at være noget besværet af mavsen. Fødekassen er fundet frem og Bella har "godkendt" den.

Onsdag d. 25/6 skal hun røntgenfotograferes så vi ved hvor mange hvalpe der skal komme og for at tjekke om der evt. kan opstå komplikationer som ved sidste hvalpe-fødsel.

 

April - maj 2014

Onsadg d.28/5

Bella er blevet scannet. Der er ihvertfald 7 små bankende bobler. Så kære hvalpekøbere på hvalpelisten I kan godt vente på et glædeligt opkald fra omkring 1/7 hvor hvalpene gerne skal se dagens lys. 🙂

Fredag d. 9/5

Kommer hjem fra arbejde....en frygtelig lugt rammer vores næsebor. I tæve-afdelingen (hos Bella og Cera) ligger noget ubestemmeligt på gulvet. Kan ikke afgører om det er opkast, diarë eller måske fostre. Der er ikke noget at mærke på hverken Bella eller Cera de ter sig som de plejer, og der er heller ikke noget at se på dem i bagenden. Efter aftale med dyrlægen er vi nødt til at vente og se om der sker mere.......og så er vi nødt til at vente på Bella kommer længere hen i hendes evt. drægtighed så hun kan scannes.

Så sidst i maj skal vi til dyrlægen og scannes.

Vi har længe gået og ventet på at "tøserne" skulle begynde løbetid.

Nu er det endelig sket.

Bella har her i slutningen af april haft Baloo på besøg, en smuk og dejlig han fra midtjylland.

Der har været meget kørsel til Hinnerup for at tjekke Bella's progestereon, og da ægløsningen nærmede sig "flyttede" Baloo ind hos os. Bella og Baloo parrede sig 3 gange og nu kan vi kun vente på / håbe på at det bærer frugt.

Hvis/når vi har nyt om dette kan I læse om det på hjemmesiden.......men hvis det lykkes så skulle der gerne komme liv i hvalpe-kassen omkring d. 1/7🙂

 

Cazzi er nu startet til hvalpetræning......det er dejligt at værer igang igen. Men bette"grønte" synes nu det er lidt underligt at være afsted uden de 3 store.....så alle de andre hunde på holdet fik kamp til stregen og en masse bjæf med på vejen. Da første lektion var overstået havde Cazzi heldigvis lært at det IKKE er så farligt at være alene afsted og hun havde fundet sig nogle gode legekammerater.

Cazzi skal på første udstilling d. 1/6 i Horsens.

Felix, hvalp efter Cera og Santos skulle også have været med.....men han døjer med vokseværk, hvilket kommer til udtryk ved at få meget ondt i led/muskler og han orker ikke meget for tiden......så han får lov at vente.

Cera startede løbetid en ugen efter Bella, men hun skal først have kuld igen tidligst i efteråret 2014 / foråret 2015.

Rafiki har været noget kuldret.....med alle de dejlige dufte af løbske tæver og hanhunde-besøg.....og har ikke helt kunnet forstå hvorfor han ikke måtte få lov at lege med.

Her mandag d. 5/5 ånder alt fred og ro igen og alle hunde sover nu på deres vante pladser i huset.

Januar - marts 2014

Nu er det vist tid til lidt opdatering.....

Cera's 2 fighter hvalpe er rejst til deres nye hjem. Felix bliver i jylland og Cera II er rejst til nordsjælland. De vokser begge i raketfart og trives. Felix har været her på vinterferie og det var rigtig dejligt at have ham på visit.

2/2 hentede vi et nyt medlem hjem til flokken, CAZZI, som er hentet i Sverige hos Petra fra Klippan. Cazzi er virkelig en hvalp efter vores temperament, og hun giver os kamp til stregen.

Cera har fra dag 1 taget Cazzi under sine vinger, der gik ca. 14 dage før Rafiki accepterede Cazzi........og nu efter 1 måned er Bella, flokkens overhoved, endelig laaaaaaaaaaaangt om længe begyndt at acceptere Cazzi, så alt tegner lyst for fremtiden.

Cazzi er en tæve vi venter os rigtig meget af, hun er ivrig, lærenem og en rigtig kælepot.

Nu afventer vi løbetid hos Bella, som skal parres med en dejlig han fra østjylland, hvis alt går vel.

Cera skal parres til efteråret 2014 / foråret 2015 med en super dejlig og arbejdevillig han......så der er lagt planer ud i fremtiden.

Vi har avlsret på begge Cera's hvalpe, Felix / Cera II, som skal indgå i vores avlsarbejde på sigt så fremt alt falder ud til gode resultater.

| Svar

Nyeste kommentarer

07.10 | 07:01

Hej,

Vi er et par, der endelig har fået hjem, med have og plads til en dejlig toller (som vi helt har forelsket os i). Vi er meget interesserede i en hvalp ☺️

25.09 | 09:47

Hej Jeg er interreseret i at køb en tævehvalp og kan se at i forventer et kuld i november 2022. Jeg har en 9årig tollertæve så jeg ønsker en lillesøster til.

24.07 | 12:03

Hej Jeg er interreseret i en tævehvalp og jeg kan se at i firventer et kuld i november.Håber det er muligt at reservere. Jeg har en tollertæve på 8år

22.04 | 09:38

Hej Hej
Min familie og jeg har i en del tid gerne ville have en toller og vi undrede os i stadig har en hvalp til næste kuld?😅😊
Det ville hjælpe os en hel del, da vi er faldet pladask for racen🙏🏼
Mvh.
Emilia og familien😄